Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Soha ne dobd el a hagyma héját, ennyi min­denre hasz­nál­ha­tod

Mielőtt a legközelebbi hagymapucolásnál a szemétbe dobnád a vöröshagyma héját, és csupán a belsejét használnád fel, érdemes utánanézni, mire is jó.
A hagyma külső, barna héja és  a közvetlenül alatta lévő rész magas rosttartalmú, flavonoidokban és antioxidánsokban gazdag. A-, C- és E-vitaminnal van tele. A hagyma héja rákellenes, gombaölő, baktériumellenes hatású.

Az egészséges bőrért

Az antioxidánsok, amelyek a hagyma külső héjának sejtjeit  védik, ugyanúgy hatnak a te bőrödre is. Fiatalító hatásának titka az, hogy a hagyma héjában és a közvetlenül alatta lévő részben sokkal több antioxidáns található, mint a hagyma belsejében.

Vérnyomáscsökkentő

A héjban található, erőteljes, növényi pigment, a quercetinvérnyomáscsökkentő hatású, és tisztítja az eltömődött ereket.

Megelőzésre is jó

Hagymahéj teát fogyasztvaradikálisan csökkentheted a kockázatát a következő súlyos betegségeknek:

- szív- és érrendszeri betegségek
- vastagbélrák
- elhízás
- kettes típusú cukorbetegség
- gyomor- és bélrendszeri betegségek


Hogy készítsd el a hagymahéj teát?

1. Tedd a megtisztított héjat egy kancsóba, öntsd le forró vízzel, fedd le, és hagyd gőzölődni 15 percig.

2. Öntsd le a kiázott héjról a teát, és idd meg. Kiváló méregtelenítő hatással bír. Mivel erősen nyugtató hatású, leginkább este ajánlott. Várandósság és a szoptatás ideje alatt nem ajánlott.

Tipp:

A lepárolt levet használhatod levesekbe vagy zöldségek, húsok párolásához is.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések