A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rigó Jancsi házi változatban

Ha szereted ezt a régi klasszikus desszertet, nem kell többé cukrászdába menned érte. Nézd, milyen egyszerű az elkészítése!
Hozzávalós:
a tésztához:
2×4 db tojás
2×3 evőkanál finomliszt
2×1 evőkanál kakaópor
2×4 evőkanál cukor
2x ½ csomag ssütőpor
2x 1 evőkanál olaj

a krémhez:
8 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
2 dkg zselatin

a tetejére:
1 tábla tortabevonó
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóból a szokásos módon két vékony piskótalapot sütöttem (24x30cm-es tepsiben), és hagytam kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.
A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott (de nem forró!) csokit és a feloldott zselatint.
A krémet rákentem az egyik piskótalapra, majd ráhelyeztem a másik lapot.
A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot.
Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések