HOZZÁVALÓK
35 dkg hónapos retek
1 fej hagyma
6 dkg bacon
2 ek vaj
1 tk méz
8 dl zöldségleves-alaplé
2 dl író
petrezselyem a díszítéshez
só
ELKÉSZÍTÉS
A retket megtisztítjuk, megmossuk, és néhány zsenge levelet félreteszünk a díszítéshez. A retekszemeket felszeleteljük, a megtisztított hagymát finomra vágjuk, a bacont apróra kockázzuk.
Egy fazékban megolvasztjuk a vajat. A baconnel együtt rádobjuk a hagymát, és megpároljuk. Hozzákeverjük a mézet, felöntjük az alaplével, majd felforraljuk és kb. 20 percig főzzük.
A retket néhány szelet kivételével a levesbe szórjuk. Hozzáöntjük az írót és összemelegítjük, de már nem forraljuk. A levest az edényben botmixerrel pürésítjük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként csészébe, tálkába vagy mélytányérba merjük. A félretett retekszeletekkel és -levelekkel, valamint petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Fekete kenyér vagy pirított bagett illik hozzá.
0 Megjegyzések