Hirdessen itt

Percekig áztatta a lábát a szódabikarbónás vízben. Elgondolni sem mertem, hogy ilyen hatása lehet!

Aki egyszer közelebbről megismerkedik a szódabikarbónával, az egy életre beleszeret. Felhasználása annyira sokoldalú, hogy jó, ha mindig van otthon egy kisebb adag belőle. Használatával pénzt spórolhatunk meg, és kiiktathatjuk az életünkből a toxikus anyagokat tartalmazó tisztító, -és kozmetikai szereket is.
Nézzük, mi mindenre jó a szódabikarbóna!

1. Könnyű, felnőtt omlett – ahhoz, hogy az omlett könnyű legyen, minden három tojáshoz egy negyed teáskanál szódabikarbónát kell adagolni. Tartsuk be azt az adagot, különben túl átható íze lesz a szódabikarbónának.

2. A bab, a lencse, a borsó, és más hüvelyesek hamarabb megpuhulnak, ha az áztatóvízhez egy csipetnyi szódabikarbónát is adunk.

3. Ha fokhagymát, hagymát, vagy halat pucoltunk, a kezünk könnyen átveszi az erőteljes szagot. A folyékony szappanhoz keverjünk egy kevés szódabikarbónát, így könnyen megszabadulhatunk a szagtól.

4. Érdekes gyerekgyurmát k készíthetünk a szódabikarbóna segítségével. Keverjünk el két rész szódabikarbónát, egy rész kukoricakeményítőt, 1 ¼ rész vízzel. Formázzunk gyúrható masszát, várjuk meg míg kihűl, és máris indulhat a játszás.

5. Adagoljuk a mosogatógépbe egy csésze szódabikarbónát, annak érdekében, hogy megszabaduljunk a poharak kellemetlen szagától. Ha elsőre nem tudunk megszabadulni a problémától, minden mosogatáskor tegyünk a gépbe egy-egy teáskanál szódabikarbónát.

6. Könnyen megtisztíthatjuk az odaégett lábost a szódabikarbóna segítségével. Töltsünk egy fél pohár szódabikarbónát a lábosba, öntsünk hozzá egy kevés vizet, és tegyük oda főni. Ha szükséges, kétszer ismételjük meg a műveletet.

7. Ha a paradicsomok földjét megszórjuk egy kevés szódabikarbónával, majd megöntözzük, sokkal édesebb lesz a paradicsom, és bővebb lesz a termés.

8. Ha megpenészednek a könyveink, szórjuk be a lapok között egy kevés szódabikarbónával, tegyük bele egy papír zacskóba, és zárjuk le. Néhány nap múlva vegyük ki, poroljuk ki a lapok közül a penészt, és tegyük a napra.

9. Az újszülöttek fejbőrét könnyen megtisztíthatjuk a lerakódástól szódabikarbónával. Egy liter vízben oldjunk fel egy-két teáskanál szódabikarbónát, itassunk át az oldattal egy vattát, és ezzel töröljük át az csecsemő fejét. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön be a szemébe.

10. Ha afta keletkezett a szánkba, öblögessünk szódabikarbónás oldattal. Egy teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vízben, és naponta többször öblítsük ki a szánkat vele.

11. Tegyünk a mikróba egy pohár vizet, keverjünk hozzá egy evőkanál szódabikarbónát, majd indítsuk el a mikrót nagy fokozaton 3-5 percre. Miután ez lejárt, könnyen, egy mozdulattal ki tudjuk takarítani a szennyeződéseket a mikróból.

12. Szódabikarbóna segítségével könnyen letörölhetjük a falról a különböző foltokat, szennyeződéseket. Egy nedves szivacsra szórjunk egy kevés szódabikarbónát. dörzsöljük át vele a foltot, hagyjuk egy keveset állni, majd mossuk le tiszta vízzel.

13. Ha a térkövek között kinő a gyom, szórjuk meg egy kevés szódabikarbónával, így könnyen meg tudunk szabadulni tőle.

14. A kellemetlen lábszag elkerülése érdekében szórjuk be a cipőnket egy kevés szódabikarbónával. Majd 5 liter vízhez keverjünk 2-3 evőkanál szódabikarbónát, ebben áztassuk a lábunk - írja a twice.hu.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések