Egy finom pihe-puha, piskótaszerű sütemény. A süteményt mielőtt betolnánk a sütőbe, megszórhatjuk durvára vágott dióval is.
Hozzávalók / 4 adag
4 db tojás
1 csipet só
100 g cukor
8 ek napraforgó olaj
1 ek vanília kivonat
100 g finomliszt
1 tk sütőpor
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25x12x8 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és kézi mixerrel kb. 8-10 percig keverjük, míg jó krémes lesz, és a cukor felolvad. Majd hozzákeverjük a vanília kivonatot és az olajat.
A tojások fehérjét óvatosan a sárga krémhez keverjük. Majd rászitáljuk a sütőporral elkavart lisztet, és óvatosan elkeverjük.
A massza ¾ -ét az előkészített formába simítjuk. A maradék masszához hozzákeverjük a kakaót, majd a sárga masszára öntjük, és egy villával márványosra dolgozzuk.
Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
0 Megjegyzések