A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nincs többé rossz szájszag, fogkő vagy baktérium a szájban -egy olyan dolog kell ehhez, ami biztos van otthon

Rossz a lehelete vagy esetleg lepedék van a fogain? Akkor kipróbálhatja az olajos öblögetést, vagy olajrágást, ami egy régi ájurvédikus tisztító módszer. Nagyon egyszerűen kivitelezhető és rengeteg jótékony hatása van.
Csak egy kis kókuszolaj kell hozzá. Eltávolítja a fogakon lévő lepedéket, a baktériumokat és a mérgeket a szájból vagy a nyirokrendszerből, írja az NCBI.

Itt azt is írják, hogy ez az olaj segít a torokban lévő váladékot kitisztítani és tisztítja az orrmelléküregeket.

De hogyan is kell használni?

Nagyon egyszerű. Egy evőkanálnyi olajat kt kb. 5-20 percen keresztül fogasson a szájában, mintha rágná azt és gargalizálhat is. Ha csak a rossz lehelettől szeretne megszabadulni, akkor elég ezt egy alkalommal is megtenni. De ha ugyanakkor a lepedéktől is szeretne megszabadulni, akkor legalább két héten keresztül minden nap tegye ezt meg.

Ha a kókuszolaj túl hideg, akkor egy kicsit hagyja a szájában, hogy megmelegedjen mielőtt gargalizálna vele. Próbálja meg egy kicsit átpréselni a fogak között, majd fel a szájpadlásra. Figyeljen arra, hogy ne nyelje le az olajat hiszen az baktériumokat tartalmazhat melyek addig a szájüregben voltak.

Az olajjal olyan helyeket is elérhetünk a szánkban, amit egyébként fogkefével nem tudunk. Mi a véleménye, ma este már ki fogja próbálni?

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések