A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MSZP: a nyerészkedő piócákat el kell távolítani

Tóth Bertalan (MSZP) szerint "az urizáló fideszes elit" kormányzása alatt tovább növekedtek a társadalmi egyenlőtlenségek. A Fidesz - mondta - azért tartja az indokoltnál magasabban az energiaárakat, mert azon egyesek, offshore cégek nyerészkednek. Hozzátette: a Paksról kötött Orbán-Putyin-paktummal is nyerészkednek egyesek, ezért arról társadalmi vita után népszavazáson kell dönteni.
Hozzátette, hogy az offshore hátterű Hunguard Kft. "teljesen felesleges" auditálást végez az állami és önkormányzati közműcégeknél, és ebből több milliárd forintot zsebelt be. A nyerészkedő piócákat el kell távolítani - hangoztatta.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára úgy reagált, 2002-2010 között úgy kormányoztak a szocialisták, hogy a csőd szélére vezették az országot. Elmondta, az MSZP nem támogatta a rezsicsökkentést, kormányzása alatt pedig ötszörösére nőtt a gáz, kétszeresére az áram ára.

Rámutatott, hogy most Magyarországon az uniós országok között második legolcsóbb a gáz, ötödik legolcsóbb az áram ára. Szerinte ha szocialistákra hallgatnának, akkor 15 százalékkal kellene emelni a gáz árát.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések