A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvehagymás tonhalas muffin. Mentsd el húsvétra a receptet

Akár reggelire, vacsorára, vagy éppen egy bográcsban készült főétel után második fogásként is kínálhatunk.
Aki nem szereti a tonhalat, cseréljék le sült csirkemellre vagy sonkára. A muffinnak így is, úgy is nagy sikere lesz.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

1 kisebb csokor medvehagyma
15 dkg tonhal konzerv (sós lében)
20 dkg liszt
8 g sütőpor (1 csomag)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 db tojás
2 dl tejföl
0,5 dl olívaolaj
őrölt fehér bors

Elkészítés:

A tonhalat öntsük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le a sós levet.
A medvehagymát vágjuk fel apróra.
Egy tálba keverjük össze a lisztet ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a sütőporral, és a szódabikarbónával.
Egy másik tálba keverjük simára az egész tojásokat a tejföllel, és az olajjal, majd keverjük hozzá a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat.
Ezután a tonhalas keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük össze. Keverés közben adjuk még hozzá az apróra vágott medvehagymát is.
A muffin forma mélyedéseit béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd szedjük rácsra, és hűtsük langyosra.
A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára, vagy egy leves mellé második fogásként.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések