Hozzávalók:
10+10 tojás
30 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg darált dió
4 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag főzős vanília pudingpor
3 dl tej
25 dkg rama margarin
3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Fehér tészta:
5 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzá adunk a kristálycukor felét, a kókuszreszeléket, 1/2 csomag sütőport, 2 evőkanál réteslisztet, és a fél citrom levét. Sütőpapíros tortaformába tesszük és 180 fokon 15 percig sütjük.
Barna tészta:
5 tojás, 15 dkg kristálycukor, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, a kakaóport, 2 evőkanál réteslisztet, 1/2 csomag sütőport, majd hasonlóan sütjük mint az előbb.
Krém:
10 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral 1 csomag vaníliáscukorral világosra verünk, hozzáadjuk a tejet, a pudingport. Sűrű krémmé főzzük, majd hűlés közben hozzá adunk 25 dkg margarint.
Összeállítás:
fehér tészta, rá a krém nagyobb része, majd a barna tészta, rá a maradék krém. A tetejét Ízlés szerint díszítjük.
0 Megjegyzések