A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jobbik: Mészáros Lőrinc a kapocs a miniszterelnök és Ghaith Pharaon között?

Gyöngyösi Márton (Jobbik) arról beszélt, hogy még mindig homály fedi Ghaith Pharaon Magyarországra utazásának körülményeit. 
Azt mondta: a nemzetközi terrorizmushoz ezer szállal kötődő Ghaith Pharaon és Orbán Viktor rejtélyes kapcsolatának nem igazán megnyugtató lezárása az üzletember állítólagos halála. Úgy fogalmazott: ha nem személyesen Orbán Viktor vagy a külügyi tárca keresi a kapcsolatot alvilági személyekkel, úgy ki lehet a hiányzó láncszem a miniszterelnök és Pharaon között. Felvetette, hogy ezt a szerepet Mészáros Lőrinc tölti be.  

Tuzson Bence államtitkár egyértelműnek nevezte, hogy a néhai Pharaon Magyarországi tevékenysége megfelelt az itteni törvényeknek, az nemzetbiztonsági kockázatot nem rejtett magában. 

Felvetette ugyanakkor, hogy ha a Jobbik aggódik az ország biztonságáért, el kellene gondolkodniuk saját tevékenységük nemzetbiztonsági kockázatán. Gyöngyösi Mártonról azt mondta: politikustársai szerint neki köszönhetők a Jobbik arab kapcsolatai, de 2014-ben Gyöngyösi Márton ment el a donyecki szakadárokhoz, amit követően kitiltották Ukrajnából. Az is ő volt, aki egy kétes hírű internetes oldal szerkesztőjével tárgyalt, aki neonáci, hungarista szervezetekhez is köthető - folytatta. 

Zavaros hátterűnek nevezte mind a Jobbikot, mind Gyöngyösi Mártont. 

A választ a képviselő elutasította, azt a Ház szavazta meg 106 igen szavazattal, 36 nem szavazat mellett. 

A felszólalás alatt az interpelláló képviselő társai egy Stróman feliratú, ember nagyságú és formájú fehér figurát hoztak az ülésterembe, amelyet azonban az elnöklő Jakab István kivitetett. A felszólalás után Jakab István azt mondta: Gyöngyösi Márton megszegte az országgyűlési törvény szemléltetésre vonatkozó szabályait, amelyről tájékoztatni fogja a házelnököt.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések