Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Húsimádóknak kötelező: töltött göngyölt hús

Annyira jó, hogy szinte elérzékenyültünk.
Hozzávalók:

1 kg darált hús
2 tojás
1 csésze zsemlemorzsa
2 tk. só
1 tk. bors
1 tk. fokhagyma por leves
fólia
4-6 szelet sonka
6-8 szelet sajt
2 csésze spenót
10-12 bacon csík

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Egy nagy tálban keverd el a darálthúst, a tojást, zsemlemorzsát, sót és borsot, valamint a fokhagymaport.
Ezt öntsük át egy alufóliával bélelt tepsibe, egyengessük el, majd tegyük rá a sonkát, sajtot és spenótot.
Tekerd fel roló alakba ezt az egészet, és nyomd le a fólia végeit, hogy megmaradjon a szép alak. Ezt tegyük félre (hűtőbe), majd tegyünk egy újabb alufóliát a tepsibe, erre jönnek a baconcsíkok. A már elkészített húsrolót vegyük ki a fóliából, és tekerjük fel ismét a baconnal.
Fóliával együtt tegyük be a sütőbe és süssük 260 fokon 20 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük még 20 percig.
Tálaláskor szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések