Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Harira recept

Egy főzőműsorban láttam elkészíteni egy arab szakácstól. Azt mondta, kedvünk szerint rakhatunk még bele bármilyen zöldséget, amink otthon van. Ez egy nagyon tartalmas leves, szinte egytálételnek is megfelelő a sok laktató finomság miatt. Nálunk ez nagy szó, de a fiam háromszor is evett belőle (persze csak úgy, hogy azt mondtam, ez egy indiai leves :-), mert az arab konyhát nem kedveli).
Hozzávalók / 6 adag

50 dkg borjúhús
2 ek napraforgó olaj
2 közepes db vöröshagyma
2 közepes szár halványító zeller
10 dkg lencse
40 dkg csicseriborsó konzerv
40 dkg konzerv paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál római kömény
1 teáskanál koriander
1 kávéskanál kurkuma
1 csipet cayenne bors
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 kávéskanál fahéj
1 ek sűrített paradicsom
6 dl alaplé (zöldség vagy marha)

Elkészítés

Felforrósítjuk az olajat, és a kis kockákra vágott borjúhúst elkezdjük pirítani benne.
A hagymát is felaprítjuk, és mehet a hús mellé. Ekkor már megszórhatjuk a fűszerekkel, esetleg 1-2 gerezd fokhagyma is mehet mellé.
A szárzellerről lehúzzuk a kemény rostokat, és azt is felkockázzuk, megy a levesbe.
A lencsét mindeközben hideg vízbe áztatjuk 20 percre, aztán leszűrve ő is követheti társait.
Kísérőnek a sűrített paradicsom és a kockázott konzerv paradicsom is csatlakozhat a csapathoz, majd felöntjük az alaplével, és kis tűzön lassan főzzük. Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leveshez a csicseriborsó-konzervet is. Aki kívánja, még tésztát is főzhet bele. Összerottyantjuk vele, és lehet tálalni. A levest megszórhatjuk friss korianderzölddel.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések