Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Habos tejbegríz recept

Egy facebookos főzős csoportban egyszer futótűzként terjedt ez a recept, naponta többen is elkészítették heteken keresztül. Nagyon finom, egyszerű nyalánkság
Hozzávalók 
4 adag
1 liter tej
7 evőkanál búzadara
3 db tojás
3 evőkanál kristálycukor
baracklekvár
A tetejére:
fahéjas cukor

Elkészítés 
1 liter tejből és 7 evőkanál búzadarából híg tejbegrízt főzünk.
3 tojás sárgáját ízlés szerint kikeverünk kristálycukorral (nálam ez 3 evőkanál). 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A grízt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgájás cukros keveréket, majd visszatesszük a tűzre és 1 percet forraljuk.
Ismét lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a felvert tojásfehérjét is, visszatesszük a tűzre és ismét 1 percet forraljuk.
Rétegezve a baracklekvárral poharakba töltjük. (Gríz-lekvár-gríz-lekvár-gríz…) Tetejére fahéjas cukrot szórunk.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések