Különleges főétel, ami bármilyen körettel vagy akár kenyérrel is tálalható.
Tetszés szerint készülhet sertés- vagy marhahúsból, vagy akár vegyesen is, a töltelékhez használhattok paradicsomot és paprikát.
Hozzávalók:
700 g marha hús
100 g zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
200 g krémsajt
1 db hagyma
4 db tojás
120 g bacon
100 g sajt
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
Keverjük össze a darált húst a felaprított hagymával, 1 tojással, a zúzott fokhagymával, a sóval és az őrölt fekete borssal.
Helyezzük a húst egy kiolajozott formába. A közepén készítsünk egy mélyedést, olyan formában amilyen a sütőforma, használjunk egy kanalat a mélyedés készítéséhez.
Helyezzük a bacon szeleteket a darált hús közepére és töltsük meg a mélyedést krémsajttal, majd takarjuk le a krémsajtot felszeletelt sajttal.
Törjünk fel a 3 db tojást és tegyük a megmaradt helyre.
Majd rakjuk be az előkészített fasírtot, előmelegített sütőbe 180 fokon, 60 percig kell sülni. Jó étvágyat.
0 Megjegyzések