HOZZÁVALÓK
1 kg krumpli
1/2 fej vöröshagyma
só
3 db babérlevél
1 tk majoranna
1 ek liszt
2 dl tejföl
kevés olaj
ELKÉSZÍTÉS
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk, és hozzáadjuk a majorannát.
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjüka lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
1 kg krumpli
1/2 fej vöröshagyma
só
3 db babérlevél
1 tk majoranna
1 ek liszt
2 dl tejföl
kevés olaj
ELKÉSZÍTÉS
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk, és hozzáadjuk a majorannát.
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjüka lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
0 Megjegyzések