Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egy titkos pác, ami puhává és ellenállhatatlanul finommá varázsolja a májat!

Ha szereted a csirkemájat, de valahogy sütés-főzés közben mindig keményre sikerül, akkor ismerd meg ezt a titkos pácot, ami csodát művel a csirkemájjal!
Hozzávalók:

1 kg máj (tetszés szerinti)
3 fej vöröshagyma
6 cikk fokhagyma
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál méz
70 g zsír
1 teáskanál pirospaprika


Elkészítés:

Tisztítsd meg a májat, majd tekerd fóliába és enyhén klopfold meg.

Ezután vágd csíkokra és tedd bele egy tálba. Szórd meg pirospaprikával és keményítővel.

Miután egy picit pihent, add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd rá az olajat és hagyd az egészet állni 15 percig.

Keverd össze a sűrített paradicsomot mézzel és önts hozzá forró vizet.

Forrósíts zsírt és helyezd bele a pácolt májszeleteket és pirítsd meg minden oldalukat. Tedd hozzá a felaprított hagymát, párold néhány percig, majd öntsd rá a szószt és sózd meg.

Fedő alatt párold kb 10 percig és kész!

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések