Hozzávalók
50 dkg fagyasztott karfiol
2 dl joghurt
20 dkg pulykahús
6 ek bulgur
1 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehér bors
fűszerpaprika
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és roppanósra pároljuk.
Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
A bulgurt egy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megkenjük joghurttal, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
0 Megjegyzések