HOZZÁVALÓK
1,2 kg tarja
2 fej hagyma
10 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
1-2 db paradicsom
1 db babérlevél
8 szelet bacon
8 dkg sertészsír
1 kevés őrölt kömény
1 kevés fűszerpaprika
1 tk darált csípős paprika
2,5 kg burgonya
himalájai kősó
őrölt bors
morzsolt majoránna
ELKÉSZÍTÉS
Egy nagyobb edényben a zsíron megdinszteljük a bacont és az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, az áttört fokhagymát, a babérlevelet és a fűszereket ízlés szerint.
Percekig kevergetjük, majd felöntjük egy kevés vízzel, és lefedjük. Néha megkevergetve addig főzzük, amíg a hús vajpuha nem lesz, de még nem esik szét (mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, hogy piruljon és párolódjon is).
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben forrástól számított 5 percig forraljuk, majd rögtön leszűrjük.
Egy olajsütőt feltöltünk olajjal, és 3 részletben kisütjük a burgonyát, majd megsózzuk, és az elkészült húshoz keverjük. Savanyúsággal tálaljuk.
0 Megjegyzések