Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos káposzta – finom retro a menzáról

Ki ne ismerné… A régi menzák egyik slágere volt. Vitamindús, üdítő ízű, ráadásul könnyű elkészíteni. Fedezt fel ma is!
Hozzávalók:

1 kisebb fejes káposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 üveg sűrített paradicsom
3 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pirosospaprika
cukor (vagy édesítőszer)

Elkészítése:

A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, majd felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (A sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel.) Ezután sózzuk, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük.

Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és puhára főzzük a káposztát.

A lisztből és az olajból világos zsemleszínű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

Ezután a rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével. Simára keverjük, majd állandó keverés mellett a káposztára öntjük. Kevergetve addig főzzük, amíg teljesen sima állagú szószt kapunk. Ezután pár percig még főzzük, és ha kell, utána ízesítjük.

Tálaláskor a paradicsomos káposztát sült oldalassal vagy más hússal, esetleg fasírozottal kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések