A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mit kapna ezért Magyarország? Izrael nem engedte be a civilszervezeteket a határon

Elutasította Izrael a Human Rights Watch “nemzetközi jogvédő” szervezet munkatársainak vízumkérelmét. A közel-keleti ország szélsőségesen Izrael-ellenes hozzáállással vádolja a szervezetet, amely világszerte dokumentálja az “emberi jogok” megsértését. Az izraeli külügyminisztérium szerint a New York-i székhelyű szervezet „a palesztin propaganda szolgálatában áll, miközben hamisan az emberi jogok zászlaját emeli magasba”.
Az izraeli külügyminisztérium levelet küldött a Human Rights Watch Izraelért és Palesztináért felelős igazgatójának, az amerikai állampolgárságú Omar Shakirnak, amelyben vízumkérelmének elutasítását indokolják. Ebben az áll, hogy a New York-i székhelyű szervezet „a palesztin propaganda szolgálatában áll, miközben hamisan az emberi jogok zászlaját emeli magasba” – írja a guardian.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője ellenségesnek és elfogultnak nevezte a szervezetet, de hozzátette: ez nem jelent betiltást, izraeli és palesztin alkalmazottaik folytathatják munkájukat. „De miért kellene vízumot adnunk olyan embereknek, akiknek az egyedüli céljuk, hogy besározzanak és támadjanak bennünket?” – tette fel a kérdést.

A Human Rights Watch programvezetője elszomorítónak nevezte, hogy az izraeli kormány nem tud vagy nem akar különbséget tenni a jogos kritika és az ellenséges propaganda között. A szervezet azt is megjegyezte, hogy 2010 óta mindössze egy alkalommal engedélyezték, hogy a Gázai-övezetbe látogassanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések