A palacsintát leginkább édes töltelékekkel fogyasztjuk, azonban egyre inkább kezdenek teret hódítani a sós ízesítésű palacsinták is. Mi imádjuk őket!
Érdemes kipróbálni egyszer egy sós, könnyen elkészíthető palacsintát is, hiszen annyira finom, hogy senki nem fog tudni neki ellenállni.
Hozzávalók: 200 gramm liszszt, 300 ml víz, 150 gramm kemény sajt, 50 ml napraforgóolaj, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés:
1. Keverjük össze a tojásokat a cukorral, és a sóval, majd egy mixer segítségével verjük habosra. Adjuk hozzá a vizet.
2. Egy másik edénybe keverjük el a lisztet, és a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket. Ezután kavarjuk bele a sütőport is.
3. Reszeljük bele a sajtot, és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a fokhagymát.
4. Töltsünk egy kevés olajat a serpenyőbe, és amikor felforrósodott süssük a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára.
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések