A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy éve állították meg az muszlim előrenyomulást a Balkánon

A Der Standard írja.
Noha a Fidesz arról beszél, hogy a menekültáradat kezelését illetően az európai országok kezdik megérteni és támogatni a magyar gyakorlatot, az osztrák lap szerint nem így gondolkodik az EU menedékrendszerének továbbfejlesztéséről sem az osztrák külügyminiszter, sem az európai konzervatívok strasbourgi frakcióvezetője.

 Kurz és Weber szerint a belépés előtt elvégzendő ellenőrzés után a tagállamoknak be kellene fogadniuk mindazokat, akik zöld jelzést kaptak a kérelmükre. A két politikus a lapban hatpontos javaslatot terjesztett elő a migránsválság megoldására. Abból az alkalomból jelentették meg közös cikküket, hogy Bécsben éppen egy éve született döntés a balkáni menekülőút lezárásáról. Emlékeztetnek arra, hogy az utóbbi 4 hónapban 98 százalékkal csökkent a migránsok száma. 

Ennek ellenére a tartós rendezéshez összeurópai erőfeszítésekre van szükség: hatékonyan meg kell védeni a külső határokat, elejét kell venni annak, hogy migránsok százai fulladjanak a Földközi-tengerbe. Az sem járható, hogy a kimentett embereket továbbexportálják Európába. 

Nem szabad az embercsempészekre hagyni, hogy ki jut el a földrészre és ki nem. Nem értenének egyet azzal sem, ha Európa bezárkózna, de a jelenlegi rendszer nem bírja a terhelést, éppen azok kerülnek hátrányba, akik valóban jogosultak volnának az oltalomra. Meg kell őrizni és továbbfejleszteni a a belső határok nélküli Európát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések