Amikor a zöldség-gyümölcs pultoknál gyönyörködtem, elém toppant az édesburgonya, fogalmam sem volt, hogy milyen ételeket lehet belőle készíteni, de úgy döntöttem itt az alkalom.
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg édesburgonya
25 dkg spenót
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon (vagy sonka)
3 ek olívaolaj
1 csipet só
bors ízlés szerint
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
Tisztítsuk meg a zöldségeket, az édesburgonyát 2-3 cm-es kockákra, a vöröshagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra vágjuk és kockázzuk fel a sonkát.
Serpenyőben az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, adjunk hozzá csipet sót (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
Tegyük a hagymára a sonkát, kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát és az édesburgonyát.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje és pároljuk addig, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 15-20 perc), majd végül adjuk hozzá a spenótot és pár percig főzzük össze.
0 Megjegyzések