Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Babos krémleves recept

Mivel nekem későn jutott eszembe, hogy ez a levest szeretném készíteni, nem áztattam be előző nap babot, de azt hiszem, hogy így is nagyon jól sikerült, és egyszerűbb is volt. 
Hozzávalók / 6 adag

800 g konzerv vörösbab
1 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 db zellerlevél (ízlés szerint)
4 dl víz
1 db leveskocka
1 dl főzőtejszín
10 dkg kolbász (a tálaláshoz)

Elkészítés

A hagymát, 3 gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a zellerlevelet és puhára pároljuk.
Beletesszük a babkonzervet, leveskockát, vizet, és felforraljuk.
Botmixerrel pépesítjük, kevés főzőtejszínt adunk hozzá.
Megsütjük a kolbászt és a fokhagymaszeleteket, ezzel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések