Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vaníliás-csokis krém recept

Ez tulajdonképpen egy házilag készített puding. Egyszerű megfőzni, semmi különleges hozzávalót nem kíván, gyorsan kész van, hamar lehűl, nagyon finom, roppant mutatós, és még nem is drága. Egy tipikus "nasit, de gyorsan" édesség.
Hozzávalók / 6 adag
A csokis krémhez
0.5 l tej
2 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek cukor

A vaníliás krémhez
0.5 l tej
2 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
2 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor

Az összeállításhoz
10 db babapiskóta
0.5 dl tej
2 ek rum

A tetejére
4 ek tejszínhab

Elkészítés
A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük, 1-2 perc alatt besűrítjük. Poharakba töltjük.
Rumos tejjel meglocsolt babapiskótát tördelünk rá.
A vaníliás krémet is elkészítjük a csokishoz hasonlóan, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszünk bele. Ezt is a poharakba töltjük.
Ha langyosra hűlt, tetejét tejszínhabbal díszítjük, amit még megszórhatunk kakaóporral.
Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések