A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy Ádámot beválasztották a Serie A 50 legtehetségesebb labdarúgója közé

Komoly elismerésben részesült a Serie A-ban szereplő Bologna magyar futballistája, Nagy Ádám. A válogatott középpályást az elemzésekkel foglalkozó thegentlemanultra.com külföldi honlap beválasztotta a bajnokság 50 legtehetségesebb labdarúgója közé.
A honlap elemzése végén megjegyzi, hogy Nagy nélkül mennyire más a Bologna játéka és teljesítménye. Amikor a pályán van, akkor 16-11-es, míg nélküle 1-14-es az olasz együttes gólkülönbsége. És szintén figyelemreméltó adat, hogy a magyar játékos csak négyszer nem kezdett idén, a Bologna pedig mind a négy meccsét elbukta ezek közül.
A magyarok kiváló Európa-bajnokságán Nagy volt a csapat egyik legkiemelkedőbb játékosa. Bár karrierje elején elutasították, kiment Spanyolországba egy angol akadémiára, ez a tapasztalat pedig nagy hasznára vált. Alacsony súlypontjának köszönhetően el tudja kerülni az ütközéseket, intuíciója és játékolvasási képessége pedig messze meghaladja korát. Mivel egy mélyebben helyezkedő védekező középpályás, ez lehetővé teszi, hogy falként álljon a védelem előtt, biztonságos passzaival pedig kezdeményezze a támadásokat. Ebben az értelemben ő az a labdarúgó, akit Andrea Pirlo gondolkodó játékosnak nevezett. A babaarcú magyar szerves részévé vált Roberto Donadoni középpályájának, Nagy Ádám hatását és befolyását pedig nem lehet többé lebecsülni
– írják róla.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések