A White On Rice Couple blogon találtam ezt a dekoratív desszertet. Már ránézésre el tudjuk képzelni, hogy milyen lehet beleharapni, és szinte érezzük az ízét a szánkban. Na, pontosan olyan is. A legjobb benne, hogy a tetején a tojásfehérje miatt olyan, mintha egy iszonyúan vékony piskótaréteg lenne, alatta pedig egy sült vaníliás puding. Nem kell megijedni, ha sütés közben elkezd puffadni, amint kivesszük, szépen visszamegy majd.
5 dl tej
1 db vanília
125 g vaj
4 db tojás
3 csepp fehérborecet
1 csipet só
150 g porcukor
1 teáskanál víz
120 g finomliszt
Elkészítés
A tejet egy edénybe öntjük, és hozzáadjuk a vanília kikapargatott magjait és a magházat is, majd együtt felforraljuk, és félretesszük. Megvárjuk, amíg langyos lesz.
A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéhez hozzáadjuk az ecetet, valamint egy csipet sót, és kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat és az egy teáskanál vizet, majd két-három percig tovább keverjük tovább.
Beleszitáljuk a lisztet, majd homogénre keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a langyos tejet is.
A tésztához hozzáadjuk az előzőleg felvert tojásfehérjét. Nem kell nagyon óvatosnak lenni, hiszen így is lágy a tészta, a legjobb, ha a robotgép egyes fokozatán, 2-3 adagban keverjük hozzá a habot.
A tepsit kivajazzuk, majd kilisztezzük, és beleöntjük a tésztát.
160 fokon 45-50 perc alatt megsütjük, amíg a teteje barnulni nem kezd.
Teljesen lehűtjük, és porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
0 Megjegyzések