A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almás lepény recept

Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető sütemény, amit még kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatnak. Garantált a siker! Én 15 évesen sütöttem ilyet először.
Hozzávalók / 8 adag
A tésztához
40 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
13 dkg vaj
1 db tojássárgája
13 dkg cukor
150 g tejföl (vagy tej)

A töltelékhez
12 db alma (savanykás ízű)
8 ek cukor
1 teáskanál fahéj
2 ek zsemlemorzsa (vagy kevés durvára vágott dió)

A kenéshez
1 db tojásfehérje

A tálaláshoz
1 ek porcukor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát a hűtőbe tesszük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
A tészta felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe rakjuk, és megszórjuk kevés zsemlemorzsával vagy durvára vágott dióval.
Az alma levét kinyomkodjuk, szétterítjük a tepsiben, megszórjuk 8 ek cukorral, meghintjük őrölt fahéjjal.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, rátesszük a sütemény tetejére.
A tojásfehérjét kicsit felverjük, megkenjük vele a tésztát, villával megszurkáljuk a felső tésztaréteget, és már mehet is a tepsi az előmelegített sütőbe.
180-200 fokon 40-45 percig sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések