A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmatricázzák a magyar dinnyéket

Megjelölik a magyar dinnyéket, hogy a vásárlók egyszerűen meg tudják különböztetni a külföldről behozott áruktól.
Mártonffy Bélát, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítói osztályának vezetőjét az Infostart idézte az Inforádió alapján.

- Az agrárkamara évek óta küzd azzal, hogy az importot és a magyar dinnyét meg lehessen különböztetni, és a fogyasztó számára ne csak a kóstolás után, hanem már a vásárlás alkalmával kiderüljön, melyikről van szó – fogalmazott Mártonyffy.

A kamara a Magyar Dinnyetermelők Egyesületével közösen emblémával látja el azoknak a hazai termelőknek a gyümölcseit, akik részt kívánnak venni a programban. A vásárlók ennek segítségével, egy telefonos applikáción keresztül tájékozódhatnak a dinnyét érintő "összes fontos információról

- Úgy gondolom, hogy a minőséget bizonyítani is kell. Nem szépnek kell látszani, hanem jónak is kell lenni" – mondta Mártonffy, aki szerint a jelölés nagyon komoly változást fog hozni az importtal szemben.

Békésben, Baranyában, Hevesben és Tolnában már bőségesen szedik a dinnyét, ami a piacokra is eljutott, kiváló minőségben, elfogadható áron.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések