A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Demeter Márta még az Orbán Flórás repülőzésnél is nagyobb baromságot mondott elnökké választása után

Sokan viharosabb napot jósoltak az LMP-nek a mai kongresszusra, a délutáni sajtótájékoztatón a botrányokkal teli párt azonban a Jobbikhoz hasonlóan, saját egységességét, hatékonyságát és dinamizmusát hangoztatta. 
A sajtótájékoztatón kiderült, hogy Demeter Mártát némi meglepetésre közel kétharmados támogatottsággal választották meg, igaz ellenjelölt nélkül, társelnöknek. A helyzet azért volt érdekes, mert délelőtti sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára dokumentumokkal igazolta, hogy Demeter Márta titkosított adatokat hozott nyilvánosságra, ráadásul mindazokat meg is hamisítva. Az egységes, dinamikus és hatékony LMP-t azonban ez láthatólag nem zavarta, így a komoly botrányba keveredett politikus lett a párt másik társelnöke Keresztes László Lóránt mellett. Nézzék meg videónkat!

Úgy látszik, hogy a küldöttek többségét nem zavarta Demeter Márta kínos és akár jogi lépéseket is kiváltó akciója, melynek fókuszában Orbán Viktor lánya volt, akit a politikus szerint egy katonai géppel hoztak haza Ciprusról. Közben kiderült, hogy mindez nem igaz, csupán annyi a valóságalapja, hogy a kislány vezetékneve is Orbán, aki egy katonatiszt lánya, és éppen hazatért egy ENSZ-missziós útról az ominózus katonai géppel, teljesen jogszerűen. Nem nagy tévedés egy komoly párt újdonsült társelnökétől, elvégre ő nem hazudott: tényleg Orbán lánya jött haza a géppel, csak nem a miniszterelnök lánya.

A kicsinyes politikai haszonszerzés visszájára sült el, kínos baki lett az ügyből, azonban a titkos adatok felhasználása több egyszerű tévedésnél. Egyrészt egy olyan embert és családját állította reflektorfénybe, akiknek egyetlen bűnük hogy Orbán a vezetéknevük, ráadásul nemzetbiztonsági kockázatot is vállalt ezzel az öncélú üggyel. A törtető Demeter Mártát, a Honvédelmi és Rendészeti bizottság alelnökét azonban nem a saját munkája érdekli, a titkosított értesülések csupán politikai célokat szolgálnak a kezében, függetlenül attól, hogy ez nemzetbiztonsági kockázatot is jelent.

A sajtótájékoztatón azonban ahelyett, hogy némi önkritikát gyakorolt volna, agresszív támadópozíciót vett fel és a titkosított adatokat firtató kérdésre csak annyit válaszolt:

ezt követően pedig a magyar kormány, Németh Szilárd és Orbánt Viktor harcos kritizálásával folytatta gondolatait. Épkézláb választ nem hallhattunk tőle, hárítást és fenyegetést annál inkább. ennek az élvonalbeli ellenzéki politikusnőnek tehát nem számít a másokat minimum pirulásra késztető blamázs, ő az újabb 300 kérdésre készül, amelyet majd feltehet a kormánynak.

Égszakadás, földindulás tehát nem következett be, azonban megtudtuk, hogy a Jobbik után az LMP is készen áll a kormányzásra a maga 5 százalékos támogatottságával. Ami legalább dicséretes és komoly önbizalomról tesz tanúbizonyságot. Demeter szerint a kártyavárként összeomló Fidesz után ők jönnek a kormányzással, amire készen is állnak. Csak össze ne vesszenek a Jobbikkal, mert úgy nehezen lesz nagykoalíció.

Az LMP tehát hiába látszik a külső, laikus szemlélők számára, egy szétesőben lévő, széthúzó, folyamatos veszekedéseket, kilépéseket prezentáló kispártnak, amely lassan teljesen hiteltelenné válik maradék hívük számára is, úgy bonyolította le aktuális kongresszusát is, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Pedig egy olyan pártnak látszik, amely már saját identitását is elvesztette, és az MSZP-ből érkező, minden áron politikai karrierre vágyó Demeter Mártát választja meg női társelnöknek, jobb híján. Azt a Demeter Mártát, aki éppen egy kínos botránnyal támogatta meg társelnök jelölti kampányát.. Ezzel szemben a párt másik társelnöke, Keresztes László Lóránt és az újdonsült társelnök, Demeter Márta szerint is az LMP egy dinamikus, hatékony és a Fideszt bármikor leváltani képes markáns erő. Csak az optimizmusukat irigyelhetjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések