A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni diétás pizzák, amiktől biztosan fogyni fogsz: laktatnak és egészségesek

Így készíts diétás pizzákat, hogy búcsút mondhass a bűntudatnak.
A pizza az egyik legaddiktívabb és legnépszerűbb étel. Az emberek viszont a legritkább esetben készítik el a saját pizzájukat otthon. Ennek vagy az az oka, hogy bonyolultnak gondolják, vagy az, hogy a futár gyorsabban megérkezik vele. 

A pizza amolyan bűnös élvezet lett, amiről elkönyvelték, hogy nem lehet egészséges, pedig számtalan módon tehető kalóriaszegényebbé. Az otthon készített alappizzához nem kell más, csak hozzávalók az alaphoz, paradicsom, sonka és sajt a tetejére, illetve egy sütő, melyben ezt az egészet ropogósra pirítod. 

Az alábbiakban mutatunk pár trükköt, amivel egészségesebbé, fogyókúrabarátabbá teheted az otthon készített pizzákat. Így a végeredmény egy gyors és ízletes fogás lesz, ami tökéletesen beilleszthető a diétádba.
A pizza legegészségtelenebb és legkalóriagazdagabb része a tészta. Az alapot lecserélheted egészséges zöldségekre. A karfiolos pizzához szükséged lesz egy fej puhára főzött karfiolra, tojásra és 3/4 csésze reszelt parmezánra. A sajt zsírosságára érdemes odafigyelni, és, ha szigorú a diétád, próbáld csökkenteni az adagot. A kész tésztát fűszerezd ízlés szerint oregánóval, fokhagymával.
Egy másik szuper zöldség, amiből tésztát lehet készíteni, a cukkini. A kalóriaértéke alacsony, és tele van vitaminnal. A tésztához 300 gramm reszelt cukkinire lesz szükséged, valamint két tojásra és 100 gramm zabpehely- vagy csicseriborsólisztre, azután sózd, borsozd ízlés szerint. Ha a fogyókúrád megengedi, az előzőekhez hasonlóan reszelt sajtot is dobhatsz a keverékbe.
Egy másik jó alternatíva az édesburgonya, melynek keményítőtartalma alacsonyabb, mint a hagyományos krumplié, így cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Receptet itt találsz.
Ha gyorsan kell összeütni valamit, próbáld ki, hogy tészta helyett tortillalapot használsz, így akár negyedére is csökkentheted a kalóriaértéket. Válassz teljes kiőrlésű lisztből készült alapot, hogy még egészségesebb legyen az ebéd.
Ha maradsz a hagyományos tésztánál, próbáld teljes kiőrlésű lisztből elkészíteni a pizzát. A teljes kiőrlésű liszt megőrzi a gabonában rejlő tápanyagokat és rostokat, ezért lassabban szívódik fel, de használhatsz szénhidrátcsökkentett lisztet vagy zablisztet is.
A tészta után a sajt a második legkalóriadúsabb összetevője a pizzának. Használj jó minőségű sajtot, és csak fűszerként szinte.
Az igazi olasz pizza nincs tele feltéttel, vékony, a tésztájában nincsenek adalékanyagok, és csak pár feltét van rajta. Ha nagyon szereted a pizzát, akkor válaszd az eredeti nápolyi változatot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések