A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

10 természeti jelenség, amit még a tudósok sem tudnak megmagyarázni

A különös rejtélyeket mindenki szereti, de ezeknek a rejtélyeknek a megfejtése néha még a legképzettebb tudósok számára sem egyszerűek és léteznek olyan jelenségek is, amire egyszerűen nincs értelmes magyarázat, ezért a mai videóban összegyűjtöttem nektek 10 furcsa természeti jelenséget, amit még a tudósok sem tudtak megmagyarázni.

A bugás

az új Mexikóban található taos nevű város lakói 1990 során egy alacsony frekvenciájú zajra lettek figyelmesek. A helyiek a hangot egy búgó, zúgó hanghoz hasonlították, amit a város lakosságának két százaléka érzékelt. Különféle kutatások megpróbálták a furcsa búgó hang eredetét megtalálni, de nem jártak sok sikerrel.

Vándorló kövek

A kaliforniai halál völgyében található szikladarabok igencsak sajátos életet élnek, mivel ezek napról napra odébb vándorolnak, ráadásul még egy csíkot is húznak maguk után, ami tényleg csak azt bizonyítja, hogy nem valami helyi őrült pakolgatja át a köveket éjszakánként.

A tudósok a XX. század eleje óta próbálják megmagyarázni ezt a különös jelenséget, de eddig még csak egyetlen magyarázatot voltak képesek felhozni.

Egy gyorsított felvételen látható volt az is, hogy a kövek rendkívül gyorsan mozognak, amire a tudósok azt a magyarázatot adták, hogy ezek a kövek az éjszakai hideg órákban keletkezett vékony jégrétegnek köszönhetően képesek a helyüket megváltoztatni.

Boszorkánykör

A boszorkánykörökről renget aggodalmat keltő történelem létezik, még annak ellenére is, hogy az egész amiről itt szó van az nem más, mint néhány gomba, ami a növekedésük során egy tökéletes kört, vagy esetleg ívet alkot.

Ezek a rejtélyes gomba körök általában erdőkben, vagy tisztásokon jelennek meg és a babonás emberek úgy tartják, hogy ezek a körök olyan helyek, ahol világok találkoznak, ami minden szempontból elképesztően nevetségesen hangzik.

Az elnevezés abból a hiedelemből ered, hogy a boszorkányok, tündérek, vagy manók esténkét táncot jártak és  körülöttük jelentek meg a gombák.

Hatalmas kőgolyók

A costa rica-n található isla del cano szigeten több, mint 300 különös kőgolyó található, amiknek a méretei nagyban eltérnek egymástól. A helyiek ezeket a különös kőgolyókat csak las bolas-ként emlegetik, ami magyarul a labdák-at jelenti.

A feltételezések szerint ezeket a hatalmas kőgolyókat nagyjából ezer évvel ezelőtt faraghatták ki, de hogy pontosan mi is lenne ezeknek a célja azt még senki nem tudja még annak ellenére sem, hogy hosszas éveken keresztül tanulmányozták ezeket.

2016 folyamán boszniában is találtak egy hatalmas kőgolyót, amineka  tömege a 30 tonnát is elérte.

Baigong csövek

a kinában található baingong hegy teteján, valami nagyon furcsa dologra bukkantak amerikai tudósok a milleniumforduló után.

Ezeknek a különös csöveknek az átmérője egy fogpiszkáló átmérőjétől kezdve egészen a hatalmas darabokig, szinte minden méretben megtalálhatóak ezen a lakatlan területen a hegy belsejébe temetve.

A különös csövek szilícium dioxidot, kálcium oxidot és vasat is tartalmaznak

Tűzgolyók

A dél-kelt ázsiai mekong folyó felett különös tűzgolyók jelennek meg, amik úgy néznek ki, mintha azok a folyóból az égbe lövellnének és ezt az érdekes természeti jelenséget a legtöbben csak a naga tűzgolyók, vagy  a mekong fény néven ismerik.

A vörös tűzgolyók mérete változó, de a legnagyobb elérhetik egy kosárlabda méretét is, amiket több száz méteren keresztül lehet látni, mielőtt azok eltűnnének a magasban.

Állati eső

Az elmúlt évtizedekben rengeteg olyan furcsa dolgot jelentettek, amikor is szó szerint eső helyett halak potyogtak az égből. 

Például 2000 folyamán etiópiában több millió hal potyogot le az égből, amik közül néhány még az életéjért kűzdött. 

Különös fények

Több évtizeden keresztül az emberek különös kékes, vagy fehér fényeket észleletek súlyosab földrengések során. Ezek a fények általában csak néhány másodpercig észlelhetőek és az első képek erről a különös megmagyarázatlan jelenségről a 60 as évek folyamán készültek el.

A hold illúzió

Egy közismert hiedelem szerint a hold azért tűnik nagyobbnak az egyenlítő közelében, mivel az atmoszféra ezt felnagyítja. Ez a hiedelem egy az egyben nem igaz, mivel az atmoszféra maximum azt a színt változtatja meg amit a szemünk érzékel.

Erre van is egy kiváló kísérlet, amit akár még ma este ki is próbálhattok és ha kipróbáltátok ne felejtsétek el leírni egy kommentbe azt, hogy mit láttatok.

Hessdalen fények

A hessdalen völgyben megjelenő fények eredete teljesen ismeretlen. A fény éjszaka és egyaránt nappal is megjelenik és elkezd végigmenni a völgyön keresztül.

A fény általában világos fehér, sárga és esetenként piros is lehet és a furcsa megmagyarázatlan jelenség néhány másodperctől akár egy óra hosszát is eltarthat.

A fény néha hatalmas sebességgel mozog, de van olyan is hogy csak ide oda ingázik a völgy fölött.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések