A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rettegnek a helyiek, csapdákat állítanak a balatoni vaddisznóknak

Elszaporodtak a vaddisznók, emiatt rettegnek a turisták és a helyiek egyaránt a Balaton északi partján.
A probléma rendkívül súlyosnak bizonyul: bár emberre még nem rontott rá vad a környéken, több kutyát már megtámadtak. Volt, amelyik ebnek olyan súlyos sérülést okoztak, hogy varrni kellett a vadkan okozta sebét. Révfülöp polgármestere lapunk megkeresésére elárulta: nagy a baj. Mint fogalmazott, szinte nincs olyan környék a településen, ahol a vadak fel ne bukkantak volna.
Éppen ezért vaddisznóbefogó csapdákat telepítenek majd a környező településekre, remélve, hogy ez rövid időn belül megoldja a túlszaporulatot.
– Körülbelül 20 négyzetméter alapterületű elkerített részt alakítunk ki magánterületeken, olyan helyeken, ahol a vaddisznók előfordulnak, de a lakosságot nem veszélyezteti – árulta el Sári Ferenc vadászmester, az önkormányzat vadügyekkel kapcsolatos tanácsadója. – Ez egy csapóajtóval ellátott építmény, amelybe a vadat beetetéssel igyekszünk beszoktatni. Ahhoz, hogy ez hatásos legyen, településenként legalább kettő ilyenre van szükség Badacsonytomajtól Zánkáig – folytatta Sári Ferenc, akitől megtudtuk: egy csapda felállításának költsége akár 400 ezer forint is lehet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések