A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsvétisonka-főzés lépésről lépésre: így lesz a legfinomabb

A húsvétisonka-főzés nem nagy kunszt, csak egy jó recept kell hozzá. Íme, a miénk!
Nincsen húsvét sonka nélkül. Elkészítése nem nehéz, ha rendelkezel a kellő ismeretekkel.Most átadjuk ezeket, hogy az ünnepi lakoma felemelő élmény legyen. Próbáld ki receptünket! 

Hozzávalók:

2-2,5 kg kötözött sonka
5 gerezd fokhagyma
2-3 egész kömény
2 vöröshagyma
2 babérlevél
1 kávéskanál egész bors

Elkészítés menete: 

A sonkát a főzés előtt este áztasd be, de másnap cseréld le a vizet úgy, hogy az ellepje, és így tedd fel főni. Egy teatojásba tedd bele a borsot és a köményt, és helyezd bele a vízbe. A fokhagymának szedd le a héját, a vöröshagymát viszont a héjával együtt vágd ketté, és így tedd be őket a vízbe. Végül a babérlevelet is szórd bele.

A sonka főzési ideje mindig annyi, ahány kiló, vagyis, ha két és fél kilós, akkor két és fél óráig kell főzni. Ha kész, hagyd, hogy a saját vízében hűljön ki, mert így a hús egészen puha és omlós marad, utána pedig tedd hűtőbe. A kötözőt csak tálalás előtt vedd le róla, illetve a szeletelést is ekkorra időzítsd. Ha takarékos vagy, akkor a főzőlevét akár el is teheted a mélyhűtőbe, bableveshez kitűnő alapanyag, teljesen más ízt ad az ételnek. Próbáld ki!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések