Az Agárdi Pálinkafőzde ismét bebizonyította kiemelkedő minőségét a nemzetközi mezőnyben: a rangos Destillata Pramierung nemzetközi párlatversenyről 7 aranyéremmel és 9 ezüstéremmel távoztak.
Az Agárdi Pálinkafőzde ismét kiemelkedő eredményt ért el a Destillata Pramierung nemzetközi párlatversenyen, amelyet az olaszországi Bolzanóban rendeztek meg. A rangos megmérettetésre öt országból közel 1000 mintát neveztek, az Agárdi 16 versenyző tétele közül pedig 7 arany-, 9 ezüstérmet szerzett, és az összesített versenyben ezüst minősítést kapott.
A Destillata párlatversenyt 1991-ben indították útjára osztrák agrárkamarai szervezetek azzal a céllal, hogy magas színvonalú szakmai mustra keretében adjanak visszajelzést munkájukról a párlatokat készítő tagjaiknak, valamint felhívják a nemzetközi szakmai közönség figyelmét az osztrák termékekre.
Magyarországról első ízben 2004-ben neveztek a versenyre, többek között a frissen alakult Agárdi Pálinkafőzde mutatta meg új termékeit a nagyvilágnak. A sikerszéria tovább folytatódott, 2009-ben és 2015-ben is megnyerte a viadalt, az akkor még csak kiváló minőségű pálinkáinak köszönhetően.
Különösen nagy elismerés, hogy négy termék – a Miraculum Irsai Olivér Szőlőpálinka, a 2Vulcan érlelt borpárlat, az Érlelt Szilvapálinka és az Agárdi Rum – elnyerte az Év Párlata címet. Emellett aranyérmet kapott a Málna Párlat, az Amphora gin és a Bodza pálinka is.
Az Agárdi Pálinkafőzde évek óta a minőség és innováció élharcosa, és nemcsak pálinkáival, hanem más prémium párlataival is sikereket arat. A nemzetközi elismerések bizonyítják, hogy a magyar lepárlás magas színvonalon versenyez a világ legjobbjai között – írták a közleményben.
0 Megjegyzések