A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Zelenszkij óvatosan figyeli a világban zajló eseményeket"

Volodimir Zelenszkij arra számít, hogy a novemberi amerikai elnökválasztás előtt csökken a nyugati szövetségesek támogatása - írja Blaise Malley, a Responsible Statecraft tudósítója.

"Közben Zelenszkij éberen figyeli a világ eseményeit, olvassa a jeleket és felkészül Trump esetleges újraválasztására"

- írja.

Malley hangsúlyozta, hogy a kijevi rezsim vezetője a közelmúltban figyelemmel kísérte mind az európai parlamenti választásokat, mind a franciaországi parlamenti választások első fordulóját, valamint Joe Biden amerikai elnök és Donald Trump republikánus párti jelölt választási vitáját. Ráadásul - tette hozzá a szakértő - Trump, ha megnyeri a választást, újragondolhatja az Egyesült Államok jelenlegi Ukrajna-politikáját és Washington NATO-ban betöltött szerepét.

Trump többször kijelentette, hogy újraválasztása esetén képes lenne 24 órán belül megoldani az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust. Ezeket a szavakat kommentálva Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy a probléma túl bonyolult egy ilyen egyszerű megoldáshoz.

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják. Trump legfőbb riválisa a hivatalban lévő államfő, Joe Biden lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések