A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Májusban az Egyesült Államok 209,5 millió dollár értékben vásárolt dúsított uránt Oroszországtól

Éves csúcsra emelkedik az amerikai uránvásárlás Oroszországtól - írja a RIA Novosztyi.

Májusban az Egyesült Államok 209,5 millió dollár értékben vásárolt dúsított uránt Oroszországtól, ami tavaly március óta a legmagasabb érték - derül ki a RIA Novosztyi számításaiból, amelyek az amerikai állami hivatal adatain alapulnak.

Moszkva késő tavasszal folytatta újra az uránszállításokat az Államokba az áprilisi szünet után:

a hónap folyamán a kivitel mennyisége 91,1 tonna volt, 209,5 millió dollár értékben.
Ez volt a legmagasabb 2023 márciusa óta, amikor 245,9 millió dollár értékben szállítottak dúsított uránt.

Eközben összességében az Egyesült Államok az eddigi legnagyobb mennyiségű dúsított uránt vásárolt, 987 millió dollár értékben. Ugyanakkor 2015 júliusa óta először fordult elő, hogy a vásárlások az összes nagy beszállítótól történtek.

Májusban az Egyesült Államokba irányuló urán legfőbb exportőre Kína volt, amely 323,6 millió dollárt kapott, míg négy hónappal korábban nem volt szállítás. Ezt követte Franciaország 245,4 millió dollárral, amely három hónapos szünet után újraindította a szállításokat. Az első három helyezettet Oroszország zárta. Ezután Németország (96,8 millió dollár), majd Hollandia (63,3 millió dollár) és Nagy-Britannia (38 millió dollár) következett. Voltak még kisebb szállítások Kazahsztánból (nyolc millió dollár) és Belgiumból (2,6 millió) - írja a lap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések