A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A belga Vlaams Belang is csatlakozik Orbán pártszövetségéhez

A flamand Vlaams Belang elnöke közleményben jelentette be, hogy pártja csatlakozik a Patriots for Europe új európai politikai családhoz, amelynek Orbán Viktor az egyik alapítója.

Újabb párt csatlakozik az Orbán Viktor által indított Patrióták Európáért nevű csoporthoz. Szombat este Tom van Grieken, a belga jobbos Vlaams Belang (Flamand Érdek) párt elnöke jelentette be az X-en, hogy beállnak a magyar miniszterelnök mögé.

“A változás szele fúj Európában. A Vlaams Belang csatlakozik barátaink, a Fidesz, a PVV, az FPÖ és a Chega Patrióták Európáért nevű új csoportjához (és leszünk még többen is). A nacionalista pártok erősebbek, mint valaha. Kevesebb EU-t és kevesebb bevándorlást, mert mi a MI Európánkat szeretjük!”

Szombat este a Dán Néppárt (DK) is bejelentette csatlakozási szándékát Orbán pártcsaládjához. Már ezzel hétre emelkedett a jelentkezett tagállamok száma, vagyis már ekkor megvolt a szükséges minimum a frakció létrehozásához. A minimális létszám pedig így már pláne bőven megvolt, a legalább 23 képviselő helyett már a dánokkal összegyűlt 39 fő.

És akkor mindehhez jönnek még a belgák.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések