A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Závecz gyorsan kiadott egy felmérést, hogy elsöprő Fidesz győzelem jöhet


Természetesen burkoltan írta le mindezt az RTL 

Az talán nem meglepő, hogy a fideszesek nyolcvan százaléka így vélekedik, az azonban érdekes, hogy hangsúlyos ez a vélemény a DK-MSZP-Párbeszéd és a Tisza Párt szavazói körében is.

Az Európai Parlamentbe kijutó magyar képviselőktől az emberek jelentős többsége (67 százalék) azt várja, hogy egységesen képviseljék a magyar kormány álláspontját. Mindössze tízből három magyar gondolja úgy, hogy az EP-képviselőknek inkább a saját pártjuk értékrendje szerint kéne tevékenykedniük, akár a magyar kormány álláspontjával szembemenve – idézi az rtl.hu a Závecz Research friss, az RTL megbízásából készített közvélemény-kutatását.

Az talán nem meglepő, hogy a fideszesek nyolcvan százaléka így vélekedik, az azonban érdekes, hogy hangsúlyos ez a vélemény a DK-MSZP-Párbeszéd és a Tisza Párt szavazói körében is.

A válaszadók 73 százaléka szerint az EP-képviselőknek elsősorban Magyarország érdekeivel kell foglalkozniuk és nem az Európai Unió ügyeivel. Ebben láthatóan pártokon átívelő konszenzus alakult ki, bár a Momentum támogatói t nem mérte külön a közvéleménykutató, így nem tudjuk, hogy ez az ő esetükben is így van-e.

A megkérdezettek 26 százaléka gondolja azt, hogy szinte semmi hatása nincs az ő életére annak, hogy milyen az Európai Parlament összetétele, míg 42 százalék látja úgy, hogy valami hatása azért mégis csak van, de nem jelentős és 29 százalék gondolja azt, hogy jelentősen befolyásolja az életét ez a körülmény.

Minden tizedik válaszadó vélekedik úgy, hogy Magyarország nagy mértékben képes alakítani az EU jövőjét, a megkérdezettek kétharmada szerint ha kis mértékben is, de hatással tudunk lenni a döntésekre és 22 százalék szerint egyáltalán semmilyen hatással nem képes lenni az ország az EU ügyeire.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések