A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tömegverekedés tört ki az olasz parlamentben


A dulakodást a baloldali Öt Csillag Mozgalom képviselője kezdte.

Tömegverekedés tört ki az olasz parlamentben – írja a Politico. Az esetről videó is készült, amin az látható, hogy Leonardo Donno, az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom képviselője megpróbál egy olasz zászlót a regionális ügyekért felelős miniszterre, a Salvini-féle Ligát képviselő Roberto Calderolira ráteríteni.

A verekedés oka egy a parlament alsóháza előtt lévő, Lex Calderolinak is nevezett törvényjavaslat, ami szélesebb autonómiát biztosítana az ország régióinak. 

A törvényt a Liga nyújtotta be.

A tervezet a Szenátuson már átment, de jogerőre csak akkor emelkedik, ha azt az alsóház is elfogadja. Az autonómiatörvény kritikusainak azonban több aggályuk is van a tervezettel kapcsolatban. Azon túl, hogy szerintük csak tovább mélyítené az ország északi és déli részei közötti szakadékot, sokan attól tartanak, hogy a törvény aláásná a már így is óriási államadóssággal küzdő Olaszország pénzügyi stabilitását.

A kérdéses törvénytervezetet végül nem fogadták el, a tervek szerint a „vitát” csütörtökön folytatják az ülésteremben.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések