A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Balázs: Magyarország nem akar majd Magyar Péterrel egy hosszú, bántalmazó, abuzív kapcsolatban ragadni


Minden ellenzéki erőt komolyan kell venni, így a Magyar-féle újbaloldalt is – kommentálta Magyar Péter választási eredményeit Orbán Balázs a Mandinernek adott interjújában. A miniszterelnök politikai tanácsadója ugyanakkor megjegyezte, hiába lett Magyar a külföldről finanszírozott média és a „mikroadományozók” között az ügyeletes sztár, meggyőződése szerin „Magyarország nem akar majd Magyar Péterrel egy hosszú, bántalmazó, abuzív kapcsolatba beleragadni”.

A választási eredmények kapcsán Orbán Balázs arról beszélt, olyan, hogy egy nagy kormánypártot ilyen hosszú ideig és ilyen nagy arányban töretlenül kitüntetnek bizalmukkal a választópolgárok, más európai országban szinte már nincs is. Mint kiemelte,

a mostani európai választás valamennyi kormányzó pártnak rázós terep volt, hiszen háborúval, inflációval, gazdasági válsággal terhelt évek közben tartották a megmérettetést. 35 százalék fölé, ilyen kondíciók mellett szinte senki sem jutott. Mindezek tükrében egy 45 százalékos eredmény erődemonstrációra is alkalmas.

Kitért arra is, miközben a békepárti kormányokat pénzügyileg és politikailag is igyekeznek gyengíteni, több-kevesebb sikerrel, több országban éppen a háborúpárti kormányokat büntették a választók, ami valamennyivel kedvezőbb helyzetet teremt Magyarország számára. Orbán Balázs kiemelte, az amerikai választás hozhatja el azonban a döntő áttörést. A tanácsadó arról is beszélt,

Európa nagyon nagy bajban van! Politikailag, katonailag, technológiailag, demográfiailag és gazdaságilag lemaradóban van, s közben nem képes érvényt szerezni a saját érdekeinek. Márpedig egy ilyen helyzetből csak belső konfliktusok felvállalása közben, kiérlelt stratégiával lehet kitörni, a belenyugvó, sodródó, semmitmondó, bürokratikus döntéshozatal ideje lejárt. Aki valóban aggódik Európáért, az vállalja az ezzel járó vitákat. Magyarország mindig ennek szellemében jár el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések