A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megindult az elsöprő támadás, amire egy hétig készültek az oroszok


Sajtóhírek szerint Csasziv Jar város külterületén az orosz „98. légideszantos dandár egységei áttörhették az ukrán védelmet, a negyed jelentős része most már orosz ellenőrzés alatt állhat”.

„Az orosz erők június 3. óta próbálnak csapatokat összevonni Csasziv Jar város külterületén, hogy biztosítsák az öszekötettést Bahmut felé” – írja vasárnapi cikkében a Portfolio.

Mint a lap rámutat: az ukrán katonák szerint „az oroszok több mint 1500 bombázást hajtottak végre a térségben”,

valamint a legújabb harctéri jelentések és felvételek szerint megindult a település elleni szárazföldi támadás is.”

Mint a Portfolio cikkéből kiderül: „az orosz erők június 3. óta intenzíven próbálnak csapatokat összevonni” a város azon részén, amely az általuk megszállt Bahmuthoz legközelebb esik, vagyis „stratégiai fontosságú mindkét fél számára”. 

A lap tájékoztatása szerint „az egy hetes előkészítő támadásban több mint 1500 tüzérségi lövedéket és légibombát lőttek ki/dobtak le a településre.

A támadásban még TOSz-1 termobárikus rakéta-sorozatvetők is részt vettek”.

Egyes „felvételek alapján a 98. légideszantos dandár egységei áttörhették az ukrán védelmet, a negyed jelentős része most már orosz ellenőrzés alatt állhat” – teszik hozzá.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések