A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay és Karácsony után Magyar Péter is „mikroadományokat” gyűjt


A Magyar Péterék kampányának finanszírozása körüli hallgatás, illetve az életszerűtlen adatok közlése egyaránt azt jelzi, hogy valami nincs rendben a Tisza Párt pénzügyei körül. A kulcsszó most is a mikroadomány, ám a baloldali politikai szereplők esetében eddig mindig kiderült, hogy valójában szó sem volt kisebb összegű támogatásokról, a pénz külföldről, Amerikából érkezett – írja a Magyar Nemzet.


A lap szerint amennyiben a valós piaci árakat tartjuk szem előtt, akkor

jóval több, mint félmilliárd forintot is elkölthettek Magyar Péterék az elmúlt két hónap különböző kampányrendezvényeinek, tüntetéseinek a költségeire, miközben nem lehet tudni, hogy valójában kik állták a vakos számlákat. 

A végösszeg egyértelműen tovább emelkedik majd, hiszen még hátra van a Tisza Párt június 8-ra, a Hősök terére tervezett demonstrációja. Magyar többször hivatkozott arra, hogy a költségeket tulajdonképpen mikroadományokból teremtik elő.

A HVG-nek adott egyik interjúban a Tisza párt alelnöke azt mondta: „Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénzt.”

A Magyar Nemzet szerint figyelemre méltó, hogy amint elindult a Talpra Magyarok Közössége, majd amikor Magyar átvette a Tisza pártot, mindkét szervezetnek viharos gyorsasággal létrehozták a honlapját a támogatási lehetőséggel együtt

ma már banki átutalással és bankkártyás fizetéssel is lehet adakozni Magyaréknak. 

Ugyanakkor máig sem tudjuk, hogy a mozgalmat és a pártot akár pénzzel támogatók, akár a honlapokon szimpatizánsként feliratkozók személyes adatai hová kerülnek, kik az adatkezelők. 

Mint ismert: korábban az adatvédelmi tájékoztatójukban megjelent a Bajnai Gordon, volt baloldali miniszterelnök nevével fémjelzett DatAdat cégcsoport osztrák vállalata, az Estratos Digital GmbH, mint adatkezelő, de néhány órával azután, hogy a Magyar Nemzetben megjelent a hír, leszedték a Talpra Magyarok oldaláról a cég nevét. Magyar azzal magyarázta a leleplezett datadatos kapcsolatot, hogy „valakitől kaptak” egy adatvédelmi tájékoztató mintát és azt kitették a honlapjukra, mert nem akartak külön fizetni érte. 

A finanszírozásra visszatérve, továbbra sem tudjuk, hogy Magyar Péter honnan kapott olyan mértékű anyagi támogatást, amiből fedezni tudja a félmilliárd forintot is meghaladó kampánykiadásokat.

Az viszont tény, hogy a mikroadományokat szavakban szorgalmasan gyűjtő baloldali szereplők az elmúlt időszakban sorra lepleződtek le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések