A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar, mint jelenség


Bogár László gondolatai.

„A látványtechnikai felszínen tehát van egy a »semmiből« egy bulvár-primitívségű családi melodrámával „»megcsinált« influenszer, van egy erre »rákattanó« eddig inaktív és meghökkentően népes csápoló tömeg, mint hipnotizált közönség, ami ebben saját státusz-emelkedésének esélyét látja mámorosan, de ki a »láthatatlan« titokzatos »attraktor« az »ismeretlen« főszereplő? 

Az eddigieket végig gondolva nem olyan nehéz beazonosítani e »mozdulatlan mozgató« személyét sem. Hisz egy ilyen »spontán« hullám beindítása a globális hatalmi rendszer destruktőrei számára gyerekjáték, a fajlagos költségek az ő büdzséjükhöz képest jelentéktelenek, a potenciális hozadék viszont hatalmas és értékes, hisz Orbán Viktor és rendszere két ok miatt is »útban van«.  
 
Részben belső okok miatt, mert lassan másfél évtizede képes egy olyan »nemzeti nagykoalíciót« működtetni, ami alkotmányozó többséggel bír, és ez igen veszélyes precedens a világ »nem létező« urai számára.

Részben külső okok miatt, mert e nemzeti nagykoalíció »kimeneti teljesítményét« elismerve, és abban a maga »hozadékát« felismerni vélő rejtett globális »nagykoalíció« diszkrét külső támogatása nélkül Orbán Viktor rendszere aligha maradhatna fenn, s ez még fenyegetőbb a világ urai számára.

Mindez rámutat arra, hogy nem igazán ismerjük a magyar társadalom valóságos természetét, szerkezetét, gondolkodását, ítéleteit, döntéseit, és a cselekedetinek is inkább csak az eredőjét, vagyis a szintetizált következményeit. Kiderült, hogy vannak olyan törésvonalak, amelyek mentén látványos szakadások, sőt akár összeomlások sem zárhatók ki. Pláne, ha »avatott« kezek folyamatosan rásegítenek erre.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések