A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vona Gábor: Magyar Péter nem a kormány, hanem az ellenzék leváltásában jár élen


A pártelnök szerint a Fidesz a múlt, Magyar Péter a jelen és a 2RK pedig a jövő.

A Második Reformkor Párt (2RK) elnöke és EP-listavezetője Vona Gábor volt szerda este az ATV Voks 2024 című műsorának egyik vendége, akit Rónai Egon egyebek mellett Magyar Péter felbukkanásáról is kérdezett.

A Jobbik egykori elnöke – bár szavai szerint nem konkrétan Magyarra utalva – elöljáróban megjegyezte, hogy hosszú távon egy politikai párt jövőjét nem az éppen aktuális facebook-posztok, hanem a háttérmunka dönti el.

Vona úgy fogalmazott:

a Fidesz a múlt, Magyar Péter a jelenlegi pillanat és a 2RK a jövő.

A 2RK elnöke Magyar Pétert egy tornádónak nevezte, aki mindent felkavar és átalakít. Ez a tornádó pedig szerinte olyan ellenzéki pártokat is el fog sodorni, amelyek már az utóbbi időben nem jelentettek értelmes politikai alternatívát. Vona szerint meg kell újulnia az ellenzéknek és ha ez a tornádó lecsillapodik, akkor majd eldől, hogy ki tud kimászni a romok alól.

Magyar Pétert ugyanakkor nem a kormány, hanem az ellenzék leváltásában látja élen járni, de személye olyan friss, hogy még maga sem tudja, hogy kicsoda valójában, nemhogy mások.

Ezzel együtt úgy látja, Magyar stílusa a régi, pedig nem lehet úgy megújulni, hogy Gyurcsány vagy Orbán stílusát visszük tovább.

(mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések