A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szentkirályi Alexandra: az újpesti Duna-part ma “egy borzalmas hajléktalan favella”


Az újpesti Duna-part ma nem az itt élők szabadidős központja, “hanem egy borzalmas hajléktalan favella” – írta a Facebook oldalán a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje vasárnap.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, hogy korábban Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) vezetése alatt próbálták az itt élőket kimenteni, de mióta “Karácsonyék nem kezelik a hajléktalankérdést súlyosan romlott a helyzet”.

A helyzet szörnyű, gyermekek születnek meg középkori körülmények között, az egészségügyi és biztonsági kockázat pedig hatalmas

– emelte ki.

Szentkirályi Alexandra szerint muszáj változtatni, “Budapesten sehol nem lehet hajléktalan favella”!

A poszt mellé publikált videóban elhangzott, hogy nagy sok hajléktalan él a területen, és a családok is panaszkodnak az állapotokra, nem mernek lejárni a Duna-partra, a gyerekek is félnek.

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), aki 2010-től 2019-ig Újpest polgármestere volt, most pedig a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, azt mondta a videóban: a kialakult helyzet sem az érintett hajléktalanoknak, sem a többségi társadalomnak nem jó.

Ez emberhez nem méltó állapot

Az újpesti Duna-part ma sajnos nem az itt élők szabadidős központja, hanem egy borzalmas hajléktalan favella. A helyzet szörnyű, gyermekek születnek meg középkori körülmények között, az egészségügyi és biztonsági kockázat pedig hatalmas. Korábban Wintermantel Zsolt vezetése alatt próbálták az itt élőket kimenteni, de mióta Karácsonyék nem kezelik a hajléktalankérdést súlyosan romlott a helyzet. Muszáj változtatnunk ezen! Budapesten sehol nem lehet hajléktalan favella!

Posted by Szentkirályi Alexandra on Sunday, May 19, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések