A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Poloska Péternek és Vitézy Dávidnak is nekiment Kamu Geri

A levitézlett főpolgármester felszólította Magyart és Vitézyt, hogy a „lobbistákat” húzzák le listájukról.

Lobbistáknak nincs helye a Fővárosi Közgyűlésben! – írta a Facebookon Karácsony Gergely, miután Magyar Péter és Vitézy Dávid kedden bejelentették, kiket jelöltek budapesti listájára.

„Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok: korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit”

– írta a főpolgármester.

Karácsony azt állítja, hogy „Magyar Péter fővárosi listájának második helyén egy olyan cég jogtanácsosa áll, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt”. A főpolgármester posztjában ugyan nem nevezi meg, de Magyar fővárosi listájának második helyén Ordas Eszter áll.

Karácsony azt írja, hogy az a cég, amelyet a jelölt jogtanácsosként segít, „pár hete, éppen a jogtanácsos közreműködésével még azért lobbizott, hogy ne tudjam teljesíteni a budapestieknek tett ígéretemet, és a Fővárosi Közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, amely végre a budapestiek érdekeit részesíti előnyben a turistahajókat üzemeltető cégek érdekeivel szemben”.

Magyar mellett a főpolgármester beleállt Vitézy Dávid listájának egyik politikusába is.

Azt írta, hogy a kihívója listáján szereplő jelölt egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője, „amely cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás. Ez a cég az elmúlt években folyamatosan a saját érdekeit szolgáló szabályozásért lobbizott a fővárosnál, természetesen sikertelenül.”

A főpolgármester itt sem írt konkrét nevet, de feltehetően Hutiray Borbála jogászra gondol, aki valóban a GreenGo vezérigazgatója. A GreenGo-ban a Nobilis-családnak van minimális részesedése.

„Persze, legyen politikai verseny, virágozzék minden virág” – írja a főpolgármester, azonban hozzátette: a képviselők Budapest képviseletére esküsznek fel, „a cégérdekeket képviselő lobbistáknak nincs helye a közgyűlésben!

Felszólítom Magyar Pétert és Vitézy Dávidot, hogy húzzák le fővárosi listájukról a kijáróembereket!” - zárta írását az alkalmatlan srác.

LOBBISTÁKNAK NINCS HELYE A FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉSBEN❗️ Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe...

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, May 8, 2024

Vitézy Dávid válaszolt is Kamu Gerinek.

Mint bejegyzésében fogalmaz,

"az általad vezetett DK-MSZP listán szerepel az a Horváth Csaba zuglói polgármester, aki jelenleg is gyanúsított két súlyos korrupciós bűncselekményben".

Ezek után azzal kritizálni minket, hogy Budapest első elektromos autómegosztójának sikeres vezetője, a piacon már bizonyított szakember szerepel a listánkon, pontosan annak a pártpolitikai mocsárnak a példája, amitől meg kell szabadítani Budapestet – emelte ki a főpolgármester-jelölt, majd hozzátette, véleménye szerint minden eddiginél szorosabb pórázra kötötték Karácsonyt a közös listával, főpolgármestert pedig a Demokratikus Koalíció most ereklyeként hordozza körbe az országban.

Karácsony Gergelyt, a Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára zsákmányát Salgótarján után ma Tatabányán mutatják be. Minden empátiám a tiéd, nincs annyi unikum, amivel ezt el lehetne viselni. De ha már pont 2024 tavaszán tagozódtál be véglegesen a DK-MSZP szövetségbe, kérlek, viseld méltósággal, ahelyett, hogy engem támadsz – tette hozzá a politikus, majd kiemelte, Fővárosi Közgyűlésben köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított politikusok helyett olyan szakemberekre van szükség, akik már bizonyítottak a maguk területén.


Karácsony Gergely ma egy posztban egyszerre támadta be Magyar Péter listáját és az általam vezetett fővárosi listát. Az...

Posted by Vitézy Dávid on Wednesday, May 8, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések