A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Niedermüller Péter nemcsak Horn Gábor körét, de a cégét is milliós megbízással látta el


Újabb részletek derültek ki Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester és veje, Horn Gábor köreinek üzleti összefonódásáról.

Újabb poszttal jelentkezett a Budapesti Prókátor. A bejegyzés megerősíti, amivel Niedermüller Péter pár napja lebuktatta magát: tényleg megbízta veje, Horn Gábor cégét, a Republikont is, amelyet a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentum is megerősít.

A lap idézi az ismeretlen ügyvédet Facebook-bejegyzését, aki újabb összefonódásokra mutatott rá.

Erzsébetvárosi polgártársaim! Szerintetek rendben van az, hogy a Niedermüller Péter által vezetett kerületi...

Posted by Budapesti Prókátor on Sunday, May 5, 2024

A Magyar Nemzet azt írja, a lap birtokába került dokumentum is alátámasztja az állítást.

Ez alapján 2021 szeptemberében Erzsébetváros önkormányzata bruttó 6,2 millió forintos vállalkozási szerződést kötött a Republikon Intézet Kutató és Tanácsadó Kft.-vel. A tárgy két részmintából álló közvéleménykutatás elvégzése volt.

Pénteken egyébként maga Niedermüller Péter – mintegy magát lebuktatva – kezdett írni Horn Gábor cégének megbízásáról. „A helyi fideszes képviselők most éppen azzal kampányolnak, hogy a Republikon Intézet és az önkormányzat közötti szerződésekből fény derült egy »bődületes korrupciós botrányra.« Spoiler: a valóságban nincs szó korrupcióról” – írta a Gyurcsány-párti polgármester. Ez azért furcsa, mert a múlt héten inkább Horn köreinek, de nem Horn cégének megbízásáról volt szó a nyilvánosságban – emlékeztetett a Magyar Nemzet, amely korábban szintén egy névtelen levél és az ahhoz mellékelt dokumentumok alapján derített fényt a botárnyra.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések