A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Az ilyesmire nem csak Kijevnek repül a válasz” – Medvegyev válaszolt az angoloknak


A brit külügyminiszter úgy véli, Ukrajnának joga van a britek által szállított fegyverekkel támadni Oroszországot.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese reagált David Cameron brit külügyminiszternek a napokban tett nyilatkozatára, miszerint Ukrajnának joga van a britek által szállított fegyverekkel támadni Oroszországot, akár annak a saját területén is.

„Bizonyos körülmények között az ilyesmire nem csak Kijevnek repül a válasz. És nem csak hagyományos robbanóanyagokkal, hanem speciális lőszerekkel is. Az ilyen támadásokra adott válasz kidolgozását célozzák a tervezett gyakorlatok. És 

ezt még őfelsége nem teljesen művelt idiótáinak is fel kellene ismerniük” 

– írta Medvegyev a Telegramon.

Cameron korábban ezt mondta: Ukrajna dönti el, hogyan használják fel az Egyesült Királyság fegyvereit.

 A kérdésre, hogy ez magában foglalja-e az oroszországi célpontokat, leszögezte: „Ukrajnának joga van ehhez. Ahogy Oroszország csapást mér Ukrajnán belül, teljesen érthető, hogy Ukrajna miért érzi úgy, hogy meg kell védenie magát”.

Az orosz diplomáciai tárca közölte: Oroszország figyelmeztette már a moszkvai brit nagykövetet, hogy a brit fegyverrel orosz területre mért ukrán csapásokra válaszul célponttá válhat bármely brit katonai létesítmény és hadfelszerelés Ukrajnán belül és azon túl is.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések