A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zűrzavar a baloldalon: Szabó Bálint továbbra is képviselő


Kaotikusan kezdődhetett meg a közgyűlés, a szegedi városvezetés nem volt tisztában azzal hány fős a szegedi képviselői gárda – írja a Szeged Ma.

Ennek oka, hogy azt hitték Szabó Bálintot megfosztották a mandátumától, azonban a jogszabályokat nem tudták megfelelően értelmezni. A városháza épületbe pedig be sem akarták engedni, biztonsági őrökkel próbálták elvezettetni a botránypolitikust.

Az ügy pikantériája, hogy a sajtóban végig futó hírt, miszerint Szabó Bálint elvesztette volna mandátumát, az önkormányzati pénzből fenntartott, szeged.hu hírportál kezdte el terjeszteni.

Végül Botka László a város jegyzőjét kérte fel, hogy ismertesse, hány fős is a közgyűlés. Mint elmondta, szeptemberben méltatlannak találta Szabó Bálintot a szegedi közgyűlés. Ezt követően a Pécsi Törvényszék januárban megállapította, hogy a méltatlansági eljárás szabályos eljárás volt, azonban még nincs jogerős végzés, így Szabó Bálint továbbra is képviselő maradt.

Meg volt az oka Botka Lászlónak távol tartani Szabó Bálintot a közgyűléstől

Szabó Bálint ismertette,

a város cégeinek nagyrészét ellenőrző könyvvizsgáló, gazdasági bűncselekmények miatt vádlottak padján ül.

Ezt Botka László azonnal tagadni kezdte, azonban Szabó Bálint következő felszólalásában ezzel folytatta:

„Ön hazudik! Ézsiás László a Szegedi Járásbíróságon vádlottként ül. Ézsiás László annak a cégnek a képviselője, amely cég a legtöbb önkormányzati cégünket ellenőrizni könyvvizsgálóként. És annak a cégnek a vezetője, amelyet Önök egy következő napirendi pontban újabb öt évre meg akarnak bízni. Tehát a vádlottak padján ülő gazdasági bűncselekménnyel vádolt embert akarnak Önök azzal megbízni, hogy folytassa tovább a cégeink egy részének az ellenőrzését. Polgármester Úr! Ön azt mondja ez nem igaz, de itt van előttem a bírósági jegyzőkönyv.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések